Rusia luptă cu alcoolul: 70 de litri de agheasmă au fost turnate deasupra oraşului Tver (VIDEO)

Embed:

Măsură neobişnuită împotriva consumului de alcool în Rusia. Mitropolitul oraşului Tver a stropit localitatea cu apă sfântă de la înălţime, încurajând abţinerea de la alcool.

Mai mulţi lucrătorii ai bisericilor locale au urcat la bord, ţinând icoane şi cântând rugăciuni. Între timp, jos, toate barurile, magazine şi gheretele care vând tărie au fost închise.

Oamenii care simt că sunt dependenţi de alcool au putut să se roage ca să scape de acest păcat.

"Vreau ca aceste rugăciuni să păzească oraşul nostru şi de alte nenorociri nu doar de alcoolism", a spus Mitropolitul Savva de Tver.

Potrivit presei ruse, aproximativ 70 de litri de agheasmă au fost turnate deasupra oraşului Tver. Din 2004, preoţii şi ajutorii săi merg prin tot oraşul, sfinţind împrejurimile, iar în 2006, aceştia au urcat pentru prima dată la bordul unui avion, ca să stropească cu agheazmă de la înălţime.

"Cu această icoană zburăm deasupra oraşului încă din 2006. A devenit deja un simbol al pocăinţei", a spus ALEKSANR GORYACHEV, preot.

Ruşii sărbătoresc în fiecare an "Ziua abstinenței de la alcool", care corespunde cu sărbătoarea religioasă Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Înainte de această zi, oamenii ţin un post aspru, iar în timpul slujbei, aceştia pot obţine binecuvântarea preoţilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu