Rusia, în prag de DISPERARE? Casa Albă, despre O PROPUNERE a lui Putin cu privire la Medvedev

O propunere a Rusiei de a-l trimite pe prim-ministrul Dmitri Medvedev în SUA pentru a discuta despre cooperarea militară în legătură cu Siria este un semn de disperare, a considerat Casa Albă, scrie agerpres.ro.

Washingtonul și Moscova au purtat convorbiri pentru a evita ciocniri neașteptate între forțele lor armate în timp ce desfășoară campanii separate deasupra Siriei, dar Washingtonul a respins orice discuții de coordonare a operațiunilor atât timp cât Rusia sprijină regimul președintelui sirian Bashar al-Assad.

"Nu suntem interesați să facem acest lucru atât timp cât Rusia nu este dispusă să aducă o contribuție constructivă la efortul nostru de a contracara Statul Islamic", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

"Rusia are propria agendă și este o agendă urmărită chiar acum de ei pe cont propriu. Deci, nu este deosebit de surprinzător pentru mine că președintele Putin recurge, cu un fel de disperare, să încerce să-l trimită pe al doilea cel mai înalt rang oficial din guvernul rus în Statele Unite pentru a încerca să ne convingă să ne alăturăm", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Menţionăm că președintele rus, Vladimir Putin, a propus să-l trimită pe Medvedev în fruntea unei delegații în Statele Unite, a anunțat Kremlinul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu