Rusia impune taxe vamale pentru produsele ucrainene. CONDIŢIA necesară ca prevederea să nu intre în vigoare

Embed:

Rusia impune taxe vamale pentru produsele ucrainene, dar acestea vor intra în vigoare doar dacă Ucraina va implementa Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană înainte de 31 decembrie 2015. Totodată, Moscova ar putea interzice importul de mere şi struguri din Ucraina pe motiv că acestea ar fi reexportate din Republica Moldova. 

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a semnat un document cu privire la impunerea taxelor vamale pentru produsele importate din Ucraina. Medvedev a făcut acest anunţ în cadrul Forumului Internaţional de Investiţii care se desfăşoară la Soci.  El a precizat că este vorba despre produse din industria uşoară şi alimentară. 

"Vreau să amintesc că am convenit cu partenerii europeni şi cei ucraineni că Acordul de Liber Schimb cu UE va intra în vigoare din 2016. Nu putem admite ca aceste prevederi care ameninţă Rusia să intre în vigoare înainte de termenul convenit", a declarat premierul rus, Dmitri Medvedev.

Totodată, Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară din Rusia afirmă că depistează în mod constant nereguli la importul merelor şi a strugurilor din Ucraina. O declaraţie în acest sens a făcut şeful Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert, care a lăsat să se înţeleagă că fructele ar fi importate de fapt din Moldova, fără ca acest lucru să fie indicat în acte.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu