Rusia, gata de parada de 9 mai. Cum decurg pregătirile

Embed:

Piaţa Roşie în pline pregătiri. 10 mii de soldaţi au participat, noaptea trecută, la una din ultimele repetiţii pentru tradiţionala paradă de 9 mai.

Sistemele de rachete, maşinile blindate, tancurile şi militarii sunt aproape gata de eveniment.

Spectacolul a adunat sute de curioşi şi s-a desfăşurat sub ochii reprezentanţilor Ministerului Apărării. Repetiţii au avut loc şi în mai multe oraşe din Rusia.

Soldaţii au început să se pregătească de paradă încă din luna martie. Zilnic, repetiţiile durau câte cinci ore. Aşa că, în această noapte, totul a mers ca la carte. 

Repetiţia a fost spectaculoasă, iar oamenii au profitat de ocazie şi au venit să admire soldaţii care au defilat cu peste o sută de maşini blindate. Printre ele s-au numărat sisteme de rachete S-400 şi tancuri T-34, simbolul victoriei.

Pregătirile nu se opresc aici. În această seară, spectacolul se va muta pe cerul Moscovei, când la repetiţii vor ieşi 72 de aparate de zbor.

Parada de 9 mai va fi organizată în 28 de orașe și va aduna peste 90 de mii de soldați. Cea mai mare va fi, totuşi, în Piața Roșie, unde sunt aşteptaţi peste zece mii de spectatori. Potrivit presei ruse, show-ul va costa jumătate de miliard de ruble, echivalentul a opt milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu