Rusia ameninţă UE că va avea de suferit de pe urma propriilor sancţiuni

Ministerul de Externe de la Moscova a reacţionat printr-un comentariu la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană pentru lipsă de cooperarea în aplanarea conflictului din Ucraina.

"UE ignoră cauzele desfăşurării tragice a evenimentelor în sud-estul Ucrainei, în care, în urma aşa-numitei "operaţiuni antitero" realizate de autoriăţile kievene,  mor zeci de civili, iar sute de mii au devenit refugiaţi", se spune în declaraţie.

"Ne este ruşine pentru UE, care a început să vorbească cu vocea Washingtonului, renunţând la valorile europene de bază, inclusiv prezumţia nevinovăţiei. Polica UE acum nu se mai bazează pe fapte, dar se scrie sub dictatul de la Washington între pauzele dintre vizionările înregistrărilor dubioase de pe youtube", consideră Diplomaţia de la Moscova.

"Sancţiunile sectoriale contrazic regulile OMC şi vor afecta băncile din UE care au filiale în Rusia", se mai spune în comentariu în care se adaugă că Rusia recepţionează "cu nedumerire decizia de a institui embargo asupra comerţului cu armament".

Moscova mai accentuează că sancţiunile europene vor fi surmontate, dar că această poziţie va fi luată în calcul la edificarea relaţiilor cu Uniunea Europeană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu