Rusia AMENINŢĂ CU RĂZBOIUL. Declanşarea conflictului vizează regiunea transnistreană

Embed:

Rusia va intra în război în cazul în care forțele de menținere a păcii din regiunea transnistreană vor fi atacate. Este declarația vicepreședintelui Dumei de Stat Serghei Jelezneak şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune de la Moscova.

"Dacă trupele de menţinere a păcii vor fi atacate, Rusia nu va putea evita războiul, iar regimul de la Kiev va cădea. Astfel, consecințele politicii distrugătoare pe care a promovat-o Kievul vor cădea pe umerii noștri.  Dacă noi vom intra în război, atunci învingătorul va trebui să răspundă pentru tot", a precizat vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei.

Serghei Jelezneak mai spune că atacul ar putea veni din partea Kievului. Totodată, el consideră că desemnarea fostului președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, în funcția de guvernator al regiunii Odesa este o provocare la adresa Rusiei.

Conflictul din regiunea transnistreană a fost planificat de mai mult timp și poate fi transpus în realitate. Acolo sunt mai mult de 160 de mii de cetățeni ruși. Este vorba și despre angajamentele noastre internaționale. Anume în această situație, Saakașvili, în 2008, a decis să omoare oameni. El deja nu mai are ce pierde. 

De cealaltă parte, directorul de programe militare al unui centru de cercetări din Kiev, Nicolai Sungurovski a declarat că Rusia ar putea ataca Ucraina din direcția frontierei administrative cu regiunea transnistreană. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu