Rusia a testat noul tip de rachetă supersonică Avangard. Atinge 24.000 de km/h

Embed:

Rusia are un nou tip de armă strategică. Racheta supersonică - Avangard, dotată cu ogive nucleare şi convenţionale, a fost testată în Orientul Extrem. Aceasta este capabilă să se deplaseze cu o viteză de peste 24 de mii de kilometri pe oră, ceea ce este de 20 de ori mai mult decât viteza sunetului.

Evenimentul a fost observat la distanţă de preşedintele Vladimir Putin, dintr-o clădire a Ministerului Apărării de la Moscova.

În cadrul reuniunii guvernamentale, Vladimir Putin s-a lăudat că noul sistem de rachetă va intra în serviciul armatei din anul viitor.

"Noul sistem Avangard este invulnerabil pentru sistemele de apărare antiaeriană și de apărare antirachetă actuale ale unui potențial inamic. Acesta este un mare succes și o mare victorie", a spus Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Anterior, Statele Unite a anunţat că va părăsi tratatul Forţelor Nucleare Intermediare dacă Rusia va dezvolta rachete interzise în acord.

În replică, liderul de la Kremlin a adăugat că multe ţări produc arme interzise şi a acuzat SUA de încălcarea prevederilor pactului din 1987.

Atunci, în apărarea Washingtonului a venit NATO, precizând că Statele Unite respectă prevederile documentului şi nu aduce rachete pe teritoriul Europei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu