Rusia a recunoscut că explozia de la bază militară din Arhanghelsk s-a produs în timpul testării unei rachete

Embed:

După două zile de tăcere, Rusia a recunoscut că explozia de la bază militară din regiunea rusă Arhanghelsk s-a produs în timpul testării unei rachete cu propulsie nucleară. Agenţia nucleară  Rosatom a anunţat că cinci membri ai personalului său au murit, iar trei au fost răniţi în urma deflagraţiei. Testarea a avut loc pe o platformă maritimă, iar explozia a aruncat victimele în mare. 

La scurt timp după ce accidentul de joi, Rosatom au anunţat că nivelul radiațiilor a depășit limita admisă timp de 40 de minute, după care a revenit la normal.

Ulterior, comunicatul a fost şters fără nicio explicaţie. Localnicii spun că autorităţile le-au recomandat să consume iod, substanță folosită pentru atenuarea efectelor expunerii la radiații. În doar câteva ore după asta, farmaciile din regiunea aproape că au rămas fără pastile de iod.

În luna martie a anului trecut, președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a dezvoltat o rachetă cu propulsie nucleară, afirmând că are rază de acțiune nelimitată și că este invincibilă în fața tuturor sistemelor antiaeriene existente. 

Lasă un comentariu