Rusia a întors navele militare Ucrainei

Embed:

Rusia a întors Ucrainei cele trei nave militare pe care le-a sechestrat anul trecut în strâmtoarea Kerci. Potrivit autorităţilor de la Kiev, procesul de returnare a ambarcațiunilor a decurs conform planului.

Acestea au fost remorcate prin strâmtoarea Kerci către Marea Neagră, unde au fost predate Ucrainei. Totul se întâmplă în urma unor negocieri purtate între Kiev şi Moscova.   

Cele trei nave au fost sechestrate în 25 noiembrie 2018. Tot atunci a fost arestat întregul echipaj, format din 24 de marinari, pe motiv că ar fi încălcat frontiera Federației Ruse. Atunci, Kievul a respins vehement acuzaţiile. Acum două luni, marinarii au fost eliberaţi într-un schimb de prizonieri dintre Rusia și Ucraina. 

Autorităţile din Kiev au declarat de mai multe ori că Moscova restrânge traficul maritim prin strâmtoarea Kerci pentru a face din Marea Azov o mare internă a Rusiei. Pe de altă parte, Kremlinul susţine că doreşte doar să garanteze securitatea podului peste strâmtoarea Kerci a cărui construcţie recentă a creat o legătură terestră între Crimeea, peninsulă anexată ilegal de Kremlin, şi Rusia.

loading...

Lasă un comentariu