Rusia a impus sancţiuni pentru 400 de ucraineni. Pe cine vizează aceste măsuri

Embed:
Rusia a impus sancţiuni pentru aproape 400 de ucraineni: 322 de persoane fizice şi 68 juridice. Potrivit unei dispoziţii semnate de premierul de la Moscova, Dmitri Medvedev, măsurile restrictive îi vizează pe judecători ai Curţii Constituţionale din Ucraina, deputaţi, oameni de afaceri, precum şi politicieni din anturajul preşedintelui Petro Poroşenko.

În lista celor sancţionaţi sunt incluşi fostul premier Arseni Iaţeniuk şi fostul lider de extremă dreapta Dmitrii Iaroş, precum şi actualul ministru de Interne de la Kiev, Arsen Avakov. Potrivit documentului emis de guvernul rus, cei aflaţi în lista neagră nu au voie să-şi retragă capitalul din Rusia. Le-au fost blocate conturile, hârtiile de valoare şi proprietăţile.

Ordinul semnat de Vladimir Putin, în urmă cu 10 zile, a venit drept răspuns la restricţiile impuse de Ucraina, pe care liderul de la Kremlin le-a numit drept atitudine neprietenoasă a Kievului faţă de cetăţenii ruşi. De la începutul conflictului din Donbass, peste 1700 de persoane fizice şi 756 de persoane juridice din Rusia au fost trecuţi în lista neagră de către autorităţile ucrainele.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu