Rusia a găsit răspuns la sancţiunile americanilor. Le vor interzice produsele că să le poată pirata

Planul Rusiei de a răspunde la sancțiunile comerciale impuse de SUA ar conține, de fapt, o mașinațiune juridică care lovește în proprietatea intelectuală a producătorilor americani care dețin patentul asupra unor game de produse de pe piața rusească, scrie digi24.ro.

Duma de Stat intenționează să adopte un set de măsuri legislative care să permită Kremlinului să interzică sau să restricționeze lista produselor importate din SUA.

Site-ul de opoziție Meduza scrie că acest demers legislativ ca însemna, de fapt, o undă verde pentru piraterie pe piața din Rusia.

Autoritățile de la Moscova vor putea impune restricții la nivelul drepturilor de proprietate intelectuală pe anumite produse importante din Statele Unite. Practic, întreprinderile rusești vor putea fabrica aceste produse fără acordul titularilor de patent. "Epuizarea drepturilor exclusive", se arată în schița unuia dintre proiectele de lege, conform sursei citate.

"Cu alte cuvinte, vom distruge americanii, deoarece tocmai proprietatea intelectuală este responsabilă de succesul lor și, mai presus de toate, de dominația lumii anglo-saxone și occidentale", a declarat Mihail Emilianov, vicepreședintele Comisiei de legislație din cadrul Dumei de Stat.

Pe 6 aprilie, Washingtonul a impus sancţiuni substanţiale împotriva oamenilor de afaceri, companiilor şi oficialităţilor guvernamentale din Rusia, afectând aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

Aceasta a fost una dintre cele mai agresive măsuri luate de Washington pentru a pedepsi Rusia pentru presupusa sa implicare în scrutinul prezidenţial din SUA din 2016 şi pentru alte "activităţi maligne".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu