Rusia a câştigat prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Soci

Embed:

Pliuşcenko şi compania au adus primul aur pentru Rusia la Jocurile Olimpice de la Soci. Gazdele au câştigat titlul olimpic în proba patinaj artistic pe echipe. A doua zi de concurs s-a terminat cu o surpriză. Kamil Stoch s-a impus la săriturile cu schiurile şi a adus, astfel, prima medalie de aur pentru Polonia.

Evgheni Pliuşcenko şi partenera sa, Iulia Lipniţkaia, în vârstă de doar 15 ani, au asigurat aurul pentru Rusia cu 90 de minute înaintea finalului concursului pe echipe, când ceilalţi doi sportivi, Elena Ilinîh şi Nikita Kaţalapov nici nu apucase să iasă pe gheaţă. În total, echipa Rusiei s-a impus în cinci din cele opt concursuri şi a terminat competiţia pe primul loc, cu un total de 75 de puncte. Canada, în frunte cu campioana de la Vancouver, Tessa Virtue, a câştigat argintul, iar SUA a completat podiumul.

Kamil Stoch a produs principala surpriză a zilei. Polonezul, în vârstă de 26 de ani, s-a impus în proba de sărituri cu schiurile de pe trambulină normală.

O zi proastă a prins campionul în exerciţiu, Simon Ammann, din Elveţia, care a terminat abia pe poziţia a 17-a. Pe podiumul primei finale la sărituri cu schiurile au mai urcat Peter Prevc, din Slovenia, şi norvegianul Anders Bardal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu