Rusia a acceptat modificarea listei companiilor care au dreptul să exporte în această ţară produse agricole moldoveneşti

Embed:

Rusia a acceptat modificarea listei companiilor care au dreptul să exporte în această ţară produse agricole moldoveneşti.

Lista a fost actualizată astăzi, în cadrul unei şedinţe a producătorilor şi exportatorilor la care a participat şi conducerea Ministerului Agriculturii.

Autorităţile au obţinut acordul ruşilor de a modifica lista exportatorilor de produse agricole după ce premierul Vladimir Filat a intervenit pe lângă Vladimir Putin.

Rusia este principala piaţă de desfacere pentru mărfurile moldoveneşti. Numai în primele şase luni ale anului 2010, Moldova a exportat produse agricole în valoare de peste 300 de milioane de dolari. Acest nivel este cu cinci la sută mai mare faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, 30 dintre cele 136 de firme exportatoare livrează în Rusia 95 la sută din totalul produselor agricole exportate din Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu