Rupţi de lume şi nevoiţi să meargă pe jos până la Bălţi. CHINUL prin care trec locuitorii din satul Popovca

Embed:

Drumul multor locuitori din satul Popovca până la muncă sau şcoală a devenit un adevărat chin. Rămaşi de o lună fără transport public, oamenii s-au pomenit rupţi de lume şi sunt nevoiţi să meargă pe jos până în oraşul Bălţi. Autoritațile locale dau vina pe concurența neloială dintre transportatori şi promit că în trei săptămâni problema va fi rezolvată.

Oamenii din Popovca au de parcurs aproape cinci kilometri pe jos pentru a ajunge în orașul Bălți:

"Nu avem transport. Mergem pe jos până la Bălți. Până acum era bine, era autobuz, dar nu mai circulă. Este greu".

" -Câți kilometri mergeți pe jos? -Până la Bălți-ul Nou și acolo urcăm în transportul orășenesc. De aici facem cam vreo patru, cinci kilometri".

Pentru a nu întârzia la muncă, oameni fac autostopul sau încearcă să prindă autobuzul din altă localitate:

"Unii merg la serviciu, alţii la piață. Autobuzul e arhiplin. Au anulat o linie de autobuz și de asta avem acestă situație. Ajungem foarte greu în oraș. Întârziem la serviciu, iar seara suntem nevoiți să ieșim mai devreme de la muncă pentru că acest autobuz nu circulă după ora șase".

"Cei care au nevoie să plece în oraş mai târziu sunt nevoiţi să meargă pe jos. Chiar dacă este iarnă, frig, noroi, nu avem de ales".

Directorul firmei care administrează cursa Bălţi - Popovca este de negăsit deja de un pentru a oferi explicaţii. Primarul localităţii spune că transportatorul a fost nevoit să renunţe la această linie de autobuz din cauza unui alt agent economic. Cele două firme sunt acum implicate într-un proces de judecată, care ar putea dura luni întregi. Din această cauză, primăria caută alternative.

"Vom presta servicii de transport oamenilor prin intermediul întreprinderii comunale din localitate. Aşa ne vom asigura că va dispărea concurența neloială, nu va fi nevoie să organizăm concursuri și să alegem prestatorii de servicii", a declarat 

În satul Popovca locuiesc peste 600 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu