Rugbystul moldovean Vadim Cobîlaş va juca în prima ligă engleză

Embed:

Vadim Cobîlaş este primul rugbyst moldovean care va juca în Anglia. Internaţionalul moldovean a semnat un contract pe un an şi jumătate cu echipa Sale Sharks din Premier Liga engleză, una dintre cele mai valoroase ligi de rugby din lume. La aceasta, printre alţii sunt legitimaţi internaţionalul galez Dwayne Peel şi englezii Andrew Sheridan şi Mark Cueto.

Vadim Cobîlaş a ajuns în Anglia cu ajutorul fostului selecţioner al Rusiei, ţară într-a cărei campionat a jucat în ultimii ani, la VVA Monino.

Campion al Moldovei, Rusiei şi României, Vadim Cobîlaş doreşte să facă mare performanţă şi la noul său club, cu toate că actualmente echipa nu este prea bine clasată în campionatul englez.

După transferul lui Cobîlaş în Anglia este evident că rugby-ul moldovenesc va progresa şi câţiva rugbyşti de la noi îl pot urma, susţine Preşedintele Federaţiei de Rugby.

Vadim Cobîlaş şi-a început cariera la echipa "Bluemarine" Chişinău, pentru ca apoi să joace 2 ani la Dinamo Bucureşti şi 5 la VVA Monino. Sportivul este campion al Moldovei cu Bluemarine, campion al României cu Dinamo Bucureşti, şi quintuplu campion al Rusiei cu VVA Monino.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu