Rugbiștii moldoveni din lotul echipei naționale se pregătesc de primele meciuri oficiale din 2019

Embed:

Rugbiștii moldoveni din lotul echipei naționale se pregătesc de primele meciuri oficiale din 2019.

Reprezentativa Republicii Moldova va juca cu echipele similare ale Luxemburgului și Ucrainei în aprilie, în cadrul competiției din cel de-al treilea eşalon valoric al Campionatului European.

23 de jucători din campionatul intern participă la selecția condusă de antrenorul Vlad Constantin şi joacă meciuri amicale cu echipe universitare din Ucraina şi România.

"Sunt mulţi jucători în plină maturitate, cu multă experienţă şi câţiva jucători tineri, care vreau să-i văd la joc, şi sper că prin evoluţie îşi vor câştiga locul în echipă", a menţionat Vlad Constantin, selecţioner Moldova.

Jucătorii legitimați la cluburi din străinătate sunt aşteptaţi să se alăture lotului cu câteva zile înainte de primul meci oficial din 2019.

Reamintim că, în toamna anului trecut, "Haiducii" au pierdut partidele cu Suedia şi Ungaria, fiind astfel obligați să câștige partidele din luna aprilie pentru a rămâne în cel de-al treilea eşalon valoric al rugby-ului continental.

"Suntem optimişti. Asta şi ne leagă. Toţi vrem să învingem. Toţi avem nevoie de victorie. Noi acum, aici, încercăm să închegăm o echipă cu jucătorii prezenţi acasă", a precizat Mihai Gheorgieş, rugbist.

"Trebuie să ne menţinem în această grupă, ca la anul viitor să o câştigăm şi să mergem sus, în grupa în care am fost până acum", a spus Alexei Cotruţă, rugbist. 

Pe 13 aprilie, echipa națională de rugby a Republicii Moldova va juca în deplasare cu reprezentativa Luxemburgului, iar pe 20 aprile va da piept acasă cu cea a Ucrainei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu