Rugăciune de comemorare şi coroane de flori pentru victimele tsunami-ului din Indonezia şi Thailanda

Embed:

Lumea întreagă a comemorat, ieri, 10 ani de la tragedia produsă de tsunami în Indonezia şi Thailanda. Peste 220 de mii de oameni au murit, atunci, într-un potop cum nu s-a mai văzut.

În Indonezia ziua a început cu o rugăciune de comemorarea a victimelor care şi-au pierdut viaţa în mod tragic.

Manifestaţii similare au avut loc şi în Thailanda. Alături de localnici aici au venit şi turişti din Germania, Austria şi Eleveţia care şi-au pierdut rudele în catastrofa de acum 10 ani. La eveniment au participat şi aproximativ 100 de supravieţuitori ai tragediei. Ei au adus coroane de flori pe care le-au lăsat pe malul oceanului.

"Nu m-am aşteptat să mă emoţionez atât de mult după 10 ani. Este o experienţă specială să fiu alături de aceşti oameni", a spus o supravieţuitoare.

Mii de turişti se bucurau de sărbătoarea Crăciunului pe malurile Oceanului Indian. Bucuria s-a transformat într-un coşmar când un cutremur de 9,3 grade produs în largul arhipelagului indonezian, a provocat un tsunami care a devastat mii de kilometri de pământ. Puhoaiele au măturat tot ce le-a stat în cale

Oamenii care făceau plajă s-au trezit purtaţi de valuri, printre bucăţi de moloz şi copaci rupţi. 13 ţări au fost afectate dar cele mai grave pagube s-au înregistrat în Indonezia şi Thailanda.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu