Roșiile te pot proteja de cancer de piele! Cât de importante sunt tomatele pentru sănătate

Odată ce sezonul roșiilor a fost deschis, nu evita să le consumi cât mai des în stare proaspătă! Bogate în vitamine, minerale și substanțe antioxidante, tomatele contribuie considerabil la reducerea riscului de îmbolnăvire de cancer de piele. 

Oamenii de știință au demonstrat, recent, că datorită compușilor activi, roșiile sunt benefice în tratatarea multor afecțiuni, iar un consum regulat, poate fi de ajutor pentru prevenția bolilor incurabile. 

Cercetătorii americani au efectuat un studiu pe șoareci pentru a observa în ce măsură tomatele sub formă de pudră pot reprezenta o sursă cu potențial anticancerigen. În urma studiului, s-a aflat că șoriceii care au consumat pudră de roșii în fiecare zi au prezentat un risc cu 50% mai mic de dezvoltare a acestui tip de cancer.  

Pigmentul prezent în fructele și legumele portocalii-roşii (roșii, morcovi) are rolul de antioxidant care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva radicalilor liberi. Astfel, consumul acestor produse contribuie la menținerea tenului în stare bună și încetinește procesul de îmbătrânire. 

În ceea ce privește studiul pe șoarecii femele nu s-a descoperit nicio îmbunătățire la nivel celular. O cercetare anterioară a scos la iveală faptul că șoriceii masculi după ce au fost expuși la radiațiile UV au dezvoltat mai repede tumori, acestea fiind mai numeroase, mai mari și mai agresive.

Ținând cont că există diferențe de manifestare a activității tumorale în funcție de sex, oamenii de știință au spus că vor ține cont de acest lucru în viitor atunci când caută să descopere noi strategii de prevenire a cancerului. Așadar un aliment care îi face bine unui bărbat, nu e neapărat să-i facă bine și unei femei.

De asemenea, un studiu efectuat pe oameni a demonstrat că un consum regulat de pastă de roșii poate diminua efectul nociv al razelor solare asupra pielii.

Specialiștii recomandă ca pentru a avea rezultate vizibile să consumi roșii proaspete și nu suplimente pe bază de tomate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu