Roşiile cu surprize! Fermierii spun care ar fi provenienţa substanţei dubioase ieşită din legume

Embed:

A cumpărat roşii pentru cină, însă ceea ce a descoperit i-a tăiat pofta de mâncare. O locuitoare a Capitalei a pus pe foc legumele procurate de la o piaţă din sectorul Râşcani al Capitalei şi, după câteva minute, din ele a ieşit o substanţă dubioasă. Specialiştii spun că astfel de produse pot fi periculoase pentru sănătate. 

În înregistrarea video trimisă pe adresa redacţiei noastre, se vede cum din roşii iese o substanţă incoloră, asemănătoare unui gel. Potrivit fermierilor, astfel de roşii nu trebuie consumate.

CITEŞTE ŞI: Incredibil, dar adevărat. Ce a descoperit o femeie în roșiile cumpărate de la o piață din Capitală (VIDEO)

"Aveți de a face cu putregai a roșiilor. Este o treabă când se petrece, când irigarea nu e folosită cum trebuie, e folosită pe căldurile cele mari. Cel care le-a vândut a scăpat și vreo tratare cu fungicid oarecare. Putregaiul acesta câteodată iese la suprafață. Este foarte periculos. Cuvântul putregai deja spune mult", a declarat fermierul Mihail Gaşper. 

Specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor au refuzat să comenteze cazul, chiar dacă instituţia pe care o reprezintă este cea reglementează domeniul şi care eliberează certificate de inofensivitate, fără de care produsele nu pot ajunge pe tarabe.

Oamenii spun că de cele mai multe ori, când aleg produsele din pieţe atrag atenţia, în special, la aspectul exterior.

De cealaltă parte, comercianții își laudă produsele și spun că se întâmplă foarte rar ca cineva să returneze marfa, care este verificată în laborator.

Reprezentanții de la Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului recomandă să fim atenți când cumpărăm produse alimentare.

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. 

Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu