Roşca revine cu proteste: Fostul lider al PPCD cheamă opoziţia la manifestaţii de amploare

Embed:

Protestele de amploare organizate în stilul politicianului Iurie Roşca ar putea să revină, în curând. Fostul lider al PPCD propune ca toate forţele de opoziţie să iasă în stradă şi să ceară demisia actualei guvernări. Potrivit lui Roşca, cele trei partide din Alianţa de guvernare, prin acţiunile lor, uzurpează puterea în stat.

"Am făcut apel către toţi conducătorii partidelor politice care nu se află în arcul guvernamental să recurgă la consultări pentru crearea unui Consiliu de coordonare pentru organizarea unor proteste stradale masive, care să debarce actuala guvernare. Fără violenţă! Un pic de experienţă avem, nu e nicio problemă", a declarat politicianul Iurie Roşca.

Potrivit lui Iurie Roşca, pentru depăşirea stării de paralizie a instituţiilor statului, Marian Lupu trebuie să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului şi de convocare a alegerilor anticipate.

Mai mult, Roşca critică decizia Curţii Constituţionale privind scrutinul prezidenţial şi cere demisia conducerii acestei instituţii. Fostul lider al PPCD mai spune că are informaţii potrivit cărora formaţiunile din Alianţă pregătesc fraudarea următoarelor alegeri parlamentare.

Prin urmare, Roşca cere şi demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale, instituţie care, spune el, ar fi implicată în acest sens.

În perioada 2002-2004, Partidul Popular Creştin Democat, în frunte cu Iurie Roşca, a protestat împotriva conducerii comuniste. De asemenea, Roşca a fost unul dintre principalii organizatori a acţiunilor de protest împotriva planului rusesc de reglementare a conflictului transnistrean.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu