Roşca: Filat se simte cu musca pe căciulă pentru evenimentele din 7 aprilie 2009

Vlad Filat este cointeresat ca ancheta privind evenimentele din 7 aprilie 2009 să fie părtinitoare şi unilaterală. Tot el este cel care se face vinovat de cele întâmplate şi se simte "cu musca pe căciulă". Acuzaţiile au fost aduse de politicianul Iurie Roşca într-un interviu pentru allmoldova.md.

Roşa spune că principalii vinovaţi pentru acele evenimente sunt capii opoziţiei de atunci.

"Hoţul strigă: prindeţi hoţul! Anume Filat este cel cu musca pe căciulă. El este cointeresat de o anchetă părtinitoare şi unilaterală, care să-i scoată pe aşa-zişii revoluţionari drept eroi, iar pe poliţişti – drept ţapi ispăşitori. El este cel care în numele PLDM a depus în ajun o Declaraţie prealabilă, el este cel care în dimineaţa zilei de 7 aprilie a fost invitat de Procuratură, unde i s-a explicat că este responsabil personal de eventualele consecinţe, el era cel care trebuia să garanteze caracterul paşnic al întrunirii", afirmă politicianul.

"A şi semnat, din câte ştiu, un document special în acest sens. Iar după ce tragedia s-a consumat tot el a depus la Primărie o nouă hârtie prin care îşi declina post factum orice responsabilitate. Iar viceprimarul Grozavu, care îndeplinea interimatul atunci, deoarece Chirtoacă era candidat, a şi emis o dispoziţie prin care a aprobat ţidula lui Filat", adăugă Iurie Roşca.

Totodată, politicianul consideră că oamenii aşteaptă să fie aflat adevărul, iar vinovaţii să fie traşi la răspundere. "Vinovaţii trebuie să fie cu toţii traşi la răspundere. Asta ar deveni posibil doar după plecarea AIE de la guvernare sau, altfel zis, la 'Sfântul aşteaptă'. Aşa că, şi în acest caz adevărul va umbla mult şi bine cu capul spart", mai spune Iurie Roşca.

Liderul PLDM, Vlad Filat, nu a comentat deocamdată aceste acuzaţii. Anterior, Filat a declarat că "este acuzat cinic, într-o manieră manipulatorie de toate cele rele, dar este, de fapt, unul dintre cei mai cointeresaţi ca acest adevăr nu doar să se afle, dar şi să fie făcut public".

Mâine se împlinesc trei ani de la tragicele evenimente din aprilie 2009. Atunci la Chişinău au fost organizate manifestaţii prin care oamenii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de fraudarea alegerilor. Protestele paşnice au degenerat, iar două instituţii ale statului au fost vandalizate. Totodată, mai mulţi tineri au fost reţinuţi şi maltrataţi în comisariatele de poliţie, iar Valeriu Boboc a decedat în urma loviturilor primite de la poliţişti.    

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu