Roşca descrie scenariul manifestaţiilor de mâine: Protestatari, bani, alcool şi provocări

Politicianul Iurie Roşca afirmă că deţine informaţii precum că întregul efectiv al Ministerului de Interne este pregătit să intervină mâine "pentru a anihila acţiunile de protest" împotriva actualei guvernări. Roşca a postat un articol pe platforma vox.publika.md în care menţionează că fiecare comisar de poliție din teritoriu urmează să îi prezinte ministrului de Interne un raport complet la acest subiect.

Potrivit fostului lider al PPCD, în raport, comisarii trebuie să indice lista unitățlor de transport și a numărului de presoane, care urmează să se deplaseze din teritoriu spre Chișinău pentru a participa la mitingul de protest. De asemenea, raportul va conține și numele organizatorilor și a conducătorilor grupurilor de protestatari din fiecare raion.

"Ministrul Roibu a dat indicații ca acele unități de transport care se vor îndrepta spre Capitală să nu fie reținute la ieșirea din localități. În schimb, vor fi mobilizate patrule suplimentare ale Poliției Rutiere, care vor primi informații operative, având indicația să oprească autovehiculele respective și să caute pretexte pentru a-i împiedica să se deplaseze la destinație", spune Iurie Roşca.

Fostul lider al PPCD, afirmă că pentru ziua de mâine au fost luate măsuri sporite de mobilizare. "În comisariatele din Chișinău se va afla efectivul de rezervă format din 100 de polițiști, care, în caz de necesitate, se va deplasa spre obiectivele care ar urma să fie apărate.  Regimentul 'Scut' va fi dislocat în spatele clădirii Guvernului, iar brigada cu destinație specială 'Fulger' se va afla la sediul de pe strada Mesagerului".

Totodată, Roşca susţine că un rol aparte mâine îl va avea Direcția Misiuni Speciale a MAI. "Această subdiviziune va documenta locurile de parcare a unităților de transport, numerele de înmatriculare şi, eventual, va stârni conflicte artificiale care să discrediteze acțiunea de protest. (…) Vor încerca să însceneze cazuri de remunere a participanților la miting, precum și de consumare de alcool în vederea utilizării unor astfel de filmări pentru discreditarea ulterioară a oranizatorilor protestelor", conchide Iurie Roşca.

Ministerul de Interne reacţioneză şi spune că este gata să asigure ordinea publică. "MAI este gata de aceste proteste, dar în a asigura ordinea publică. Vom fi atenţi şi vom identifica persoanele care vor încerca să distabilizeze situaţia şi ordinea publică. Poliţia va identifica provocatorii şi îi va documenta, pentru că ştim că aceştia sunt prezenţi la majoritatea acţiunilor de protest. Iar celelalte persoane vor fi lăsate să protestaze", a declarat, pentru Publika.md, purtătorul de cuvânt al ministrului de Interne, Eugen Onică.

Manifestaţiile paşnice împotriva actualei guvernării vor începe mâine şi vor dura până pe 29 aprilie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu