Roşca cere iniţierea urmăririi penale asupra lui Filat, Ghimpu şi Lupu

Embed:

Politicianul Iurie Roşca a depus, azi-dimineaţă, un demers la Procuratura municipală, prin care cere iniţierea urmării penale asupra liderilor Alianţei, Vlad Filat, Mihai Ghimpu şi Marian Lupu, pentru uzurparea puterii de stat.

Roşca, dar şi ceilalţi membri ai Comitetului pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei, cer să fie audiaţi în acest caz actualul şi fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase şi Dumitru Pulbere, preşedintele CEC, Iurie Ciocan, dar şi noul şef de stat, Nicolae Timofti.

Roşca spune că a pus pe masa procurorilor un memoriu de 23 de pagini, în care a dat detalii despre cum a fost uzurpată puterea de stat din 2009 şi până în prezent.

"Întreaga procedură de alegere a şefului statului, dar şi adaptarea legislaţiei electorale, dar şi instalarea lui Serafim Urechean în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, dar şi gestionarea fondurilor externe. În particular, anexa cu numărul 4 a Acordului AIE, care partajează instituţiile puterii de stat independente şi autonome", a declarat politicianul.

Politicianul dă asigurări că în curând va prezenta şi probe video.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu