Roşca cere audierea la Procuratură a lui Tănase, Ciocan şi Pulbere

Embed:

Iurie Roşca cere audierea la Procuratură a lui Alexandru Tănase, Iurie Ciocan şi Dumitru Pulbere. Asta după ce, anterior, Iurie Roşca a dat liderii AIE în urmărire penală, acuzându-i de uzurparea puterii în stat. În acest sens, Preşedintele CACD a depus un demers la Procuratura Municipală Chişinău şi promite că va veni cu dovezi video.

"Am depus un demers în care am solicitat să mai fie audiaţi preşedintele Curţii Constituţionale (CC), Alexandru Tănase, judecătorul CC, Dumitru Pulbere şi Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan. Solicitarea este urmare a scrisorii deschise depuse la Procuratura Generală, în care am solicitat urmărirea penală a lui Vlad Filat, Mihai Ghimpu şi Marian Lupu, vinovaţi de uzurparea puterii în stat", a declarat Iurie Roşca.

Iurie Roşca şi Vladimir Donţul s-au prezentat astăzi la Procuratura Municipală, unde au argumentat solicitarea depusă la Procuratura Generală pe 29 februarie. Roşca spune că AIE a încălcat Constitutiei şi a partajat instituţiile statului.

"Drept argumente am adus documentele de constituire ale AIE, anexele, o serie de legi adoptate în interesul uzurpatorilor, dar şi acte adoptate de Curtea Constituţională", spune preşedintele CACD.

Menţionăm că la data de 29 februarie, membrii CACD au depus o scrisore deschisă la Procuratură Generală în care au acuzat liderii AIE de uzurparea puterii în stat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu