Ronaldo, Messi şi Kaka au fost decepţiile campionatului mondial din Africa de Sud

Embed:

Ronaldo, Messi şi Kaka, ultimele 3 Baloane de aur, au fost decepţiile campionatului mondial din Africa de Sud. Starurile care valorează împreună mai mult de 200 de milioane de euro nu au făcut faţă mondialului, părăsind Africa de Sud înainte de semifinale. În acelaşi timp revelaţiile turneului au fost jucători foarte tineri, cum ar fi germanul Muller, ghanezul Gyan sau uruguayanul Suares.

Cele mai mari staruri prezente la campionatul mondial din Africa de Sud, Cristiano Ronaldo, Kaka şi Lionel Messi, ultimile trei Baloane de Aur, au decepţionat.

De la Ronaldo se aşteptau driblinguri, şuturi surprinzătoare şi desigur goluri. Din păcate, starul portughez nu a reuşit decît un gol, şi acela marcat în victoria cu Coreea de Nord atunci cînd nu marcau doar leneşii. În rest o evoluţie ştearsă.

La fel a fost şi Kaka, de la care brazilienii aşteptau pase lucide de gol şi mult suflet, dar au primit în schimb doar un cartonaş roşu stupid şi o criză de formă sportivă acută.
Lionel Messi a demonstrat care este limita sa ca jucător, avînd o evoluţie ştearsă şi nereuşind nici măcar un gol la acest turneu final.

Spre satisfacţia microbiştilor, cupa mondială din Africa de Sud a avut parte şi de cîteva revelaţii, jucători din umbră, care au reuşit să strălucească pe continentul negru.

Primul exemplu este germanul Thomas Muller, tînărul de 20 de ani, care a eliminat Argentina lui Maradona în stil latino-american. Muller a fost golgheterul Germaniei la turneul african.

O altă surpiză a fost liderul naţionalei Ghanei, Asamoah Gyan, omul care şi-a dus naţionala atît de sus, dar tot el a ratat penalty-ul vieţii care ar fi însemnat prima semifinală din istorie pentru o echipă africană.

Însă cea mai mare revelaţie este indiscutabil Luis Suarez, tînărul atacant uruguayan care a reuşit prin golurile sale să-şi califice naţionala în sferturi, iar prin henţul făcut în meciul cu Ghana le-a dat o şansă coechiperilor săi să joace semifinala.

loading...

Lasă un comentariu