Românii morţi în atacuri la Kabul, repatriaţi. Ambii au fost decoraţi post-mortem la Bucureşti

Embed:

Corpurile celor doi români, morţi în urma atacurilor armate din Afganistan, au fost aduse acasă. În cadrul unei ceremonii de pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti, militarul şi reprezentantul misiunii diplomatice, au fost decoraţi post-mortem cu Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război. Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă direct pe aeroport, în prezenţa oficialilor, reprezentanţilor Armatei Române şi sub suspinele rudelor îndurerate.

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a murit în noaptea de 2 spre 3 septembrie, Atunci a fost comis un atac terorist în campusul unde îşi desfăşura activitatea Ambasada României la Kabul. Rădună a decedat în timp ce încerca să salveze alte vieţi. Tot atunci, un alt reprezentant al misiunii diplomatice a fost rănit. Ulterior, el a fost transportat într-un spital militar din Germania pentru îngrijiri.

Cât îl priveşte pe sublocotenentul Ciprian - Ştefan Polschi, se ştie că era şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul . În ziua de 5 septembrie, când o maşină-capcană a explodat în apropiere de Green Zone, în capitala Afganistanului, el se afla la volanul autovehiculului de serviciu. Ambele atacuri au fost revendicate de talibani.

Lasă un comentariu