Românii din Republica Moldova votează preşedintele (FOTO)

Embed:

Cetăţenii români din Republica Moldova îşi exercită astăzi dreptul la vot în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România. În diasporă, la fel ca în primul tur, se va vota timp de trei zile, vineri, sâmbătă și duminică.

În ţara noastră au fost deschise 37 de secţii de votare, iar una dintre acestea se află în sediul Ambasadei României din Chişinău. 

Iată ce spun participanţii la vot:

"Eu cred că toată lumea trebuie să vină la vot, pentru că suntem mulţi români care am primit cetăţenia română".

"Pentru viitorul Moldovei noastre. Să ne unim odată cu România şi să avem şi noi ce au ei. Am o săptămână şi eu nu pot să vă spun, să compar care era nivelul de trai acolo şi la noi".

"Am ales un preşedinte care, sper eu, să nu fie din partidul gorpaciovist - iliicist şi care ar striga în gura mare şi ar cere anularea acestui pact ruşinos şi să dea Dumnezeu să am dreptate".

"Odată ce am luat cetăţenia avem şi obligaţiuni, automat".

"Vrem ca să ne unim malurile noastre şi să avem o prosperitate, să avem prosperitate, să fim alături de fraţii noştri români şi să ne simţim mai liberi, să nu avem hotare între noi".

La vot a venit şi poetul Iulian Filip: "Să nu pierdem din toate câte le are neamul românesc vrednice din toţi parametrii timpului. Să nu trăim numai cu segmentele de la preelectorală la preelectorală. Să fim mai deştepţi".

La secţiile de vot deschise în Republica Moldova sunt aşteptaţi peste 230 de mii de alegători. În turul întâi al alegerilor prezidenţiale au votat peste 43 de mii de oameni.

"A fost un record de participare comparativ cu toate alegerile care au avut loc în Republica Moldova. Au fost 43 de mii 308 cetăţeni români care s-au prezentat la urne", a declarat Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova.

În diasporă, la fel ca în primul tur, se va vota timp de trei zile, vineri, sâmbătă și duminică. Măsura a fost luată după ce în ultimii ani, la precedentele scrutinuri prezidenţiale şi europarlamentare, zeci de mii de români din străinătate nu au reușit să voteze.   

Tot în premieră, anul acesta se votează şi prin corespondență.

 

Până duminică la urne sunt aşteptaţi peste 230.900 de cetăţeni români din Republica Moldova.

loading...

Lasă un comentariu