Românii din Republica Moldova vor putea vota în opt secţii la alegerile pentru Parlamentul European

Embed:

Românii din Republica Moldova vor putea vota în opt secţii la alegerile de duminică pentru Parlamentul European. Patru dintre acestea vor fi deschise în Capitală. Anunţul a fost făcut, astăzi, de ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.

Astfel, la Chişinău va fi deschisă o secţie de votare în incinta Ambasadei României, două la Consulatul situat pe strada Grigore Ureche şi o secţie în incinta Institutului Cultural Român. Locuitorii oraşului Bălţi îşi vor putea exprima votul în două secţii care vor fi deschise în incinta Consulatului României din municipiu.

Câte o secţie va fi amenajată la Consulatul ţării vecine din Cahul şi oficiul consular din Ungheni. Ceilalţi cetăţeni europeni pot vota la europarlamentare prin corespondenţă sau la secţiile de votare deschise în incinta ambasadelor statelor de origine din ţara noastră.

"Se va putea vota de la şapte dimineaţa până la nouă seara. Îi rog pe cetăţenii noştri care vor să vină la vot şi să evite orele târzii când se mai pot produce cozi. Documentele pe baza cărora se poate vota sunt cele emise de statul român, fie că este vorba despre cărţi de identitate, fie că este vorba de paşapoarte", a declarat Marius Lazurca.

La scrutinul europarlamentar, unde României îi revin 32 de mandate, candidează reprezentanţi ai 15 partide şi opt candidaţi independenţi. Pe listele figurează şi reprezentanţii ai partidelor parlamentare şi extraparlamentare de la Chişinău

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu