România, ținta Rusiei în mediul online. Ce mesaj a postat pe Facebook ambasada Rusiei

Moscova rescrie istoria şi continuă să dezinformeze prin acţiunile întreprinse în mediul online. De această dată, ţinta a fost ţara vecină, România.

O postare pe facebook a Ambasadei Rusiei de la Bucureşti a stârnit reacţii virulente ale românilor şi o ripostă pe măsură a ministerului de Externe român. Diplomaţii ruşi s-au plâns că soldaţii sovietici ar fi ţinta unei campanii de denigrare, fiind prezentaţi în presă drept violatori şi tâlhari, deşi ei ar fi fost de fapt nişte eroi care au eliberat ţările din Europa de Est de fascism.

Postarea a stârnit un val de indignare în rândul românilor: ei au lăsat peste 2700 de mesaje pe pagina de facebook a Ambasadei Rusiei, în care le reamintesc ruşilor atrocităţile comise de trupele sovietice pe teritoriul României după 23 august 1944, violurile, crimele îngrozitoare şi jaful la care s-au dedat aşa-zisele trupe de eliberare în trecerea lor.

Unii îi acuză direct pe diplomaţii ruşi că fac apologia crimelor sovietice şi spun că faptele demonstrează că Armata Roşie s-a comportat ca o armată de ocupaţie şi nu ca una de eliberare.

Unul dintre mesaje, în care diplomaţilor ruşi li se reproşează că au dat cu bâta în baltă prin mesajul postat, este redistribuit şi de Ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare.

Nu a întârziat nici reacţia ministerului de Externe de la Bucureşti, care şi-a exprimat regretul faţă de gestul Ambasadei Ruse şi care le recomandă diplomaţilor ruşi să îşi actualizeze informaţiile istorice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu