România sub lupă la CEDO după ANULAREA recursului compensatoriu

Anularea recursului compensatoriu a fost dificil de explicat de autoritățile din România la o reuniune a Consiliului Europei în fața miniștrilor delegați pentru apărarea drepturilor omului, scrie jurnalul.ro.

Măsura respectivă fusese luată în 2017 după negocieri cu CEDO pentru a evita o decizie de sancționare cauzată de condițiile precare din spațiile de detenție.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, recunoaște într-un comunicat, că s-a reușit  după discuții dificile, de  trei ore în reuniunea de la Strasbourg ,,să se amâne o rezoluție critică la adresa sistemului penitenciar din România,și să  se emită o decizie de recomandare”. 

Se subînțelege că. România rămâne sub monitorizarea CEDO și va trebui să prezinte "un plan urgent de măsuri”, precizează același comunicat.

Ministrul Predoiu  a făcut o vizită și la sediul CEDO, având o întrevedere cu președintele instituției, Linus Siciliano. În declarația pentru site-ul ministerului justiției, Cătălin Predoiu mulțumește premierului Orban pentru sprijin.

loading...

Lasă un comentariu