România şi Ucraina, sub stăpânirea iernii. Blocarea traficului rutier şi accidentele au fost inevitabile

Embed:

Iarna face legea şi în ţările vecine. Ninsoarea a perturbat circulaţia pe întreg teritoriul României, iar drept urmare, accidentele au fost inevitabile. Mai mult, din cauza intemperiei, sute de elevi nu pot frecventa şcoala. Şi în Ucraina căderile masive de zăpadă au blocat traficul rutier şi au creat premise pentru scumpirea fructelor şi legumelor.

Maşinile mai grele de 7 tone nu au voie să circule pe mai multe autostrăzi. Restricţia a fost impusă, după ce mai multe camioane au derapat, din cauza zăpezii şi a gheţuşului. Şoferii sunt nemulţumiţi de modul în care autorităţile fac faţă acestei situaţii.

"Intri din lumină în beznă şi nu se vede autostrada. Pe pod este gheaţă. Se poate aşa ceva numai în România. Nu se poate aşa ceva", a spus un bărbat.

Chiar dacă circulaţia este dificilă, totuşi, niciun drum important din România nu este, deocamdată, închis. Şoferii sunt însă rugaţi să nu plece la drum, dacă nu sunt echipaţi de iarnă. Nouă oameni, turişti şi muncitori forestieri, au rămas blocaţi în zona montană din judeţul Vâlcea, din cauza zăpezii, care pe alocuri depăşeşte doi metri înălţime.

Salvamontiştii au reuşit să-i salveze pe cinci dintre ei. De asemenea, sute de elevi, din judeţele Prahova şi Brăila, au rămas astăzi acasă, din cauza lipsei curentului electric. Totodată, în Suceava şi Timiş copiii nu pot ajunge la şcoală din cauza nămeţilor de peste jumătate de metru.

Ninsorile au lăsat fără curent electric aproape 600 de localităţi din Ucraina.De asemenea, Circulaţia rutieră este dificilă în cea mai mare parte a ţării, iar în mai multe oraşe sute de copaci au fost doborâţi de căderile masive de zăpadă. Serviciile de urgenţă fac cu greu solicitărilor. Presa ucraineană scrie că din cauza imtemperiei s-au scumpit fructele şi legumele cu până la 20 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu