România şi-a întărit paza la frontiera cu Serbia din cauza intensificării traficului ilegal al migraţilor

Ministerul de Interne a României a întărit paza la frontiera cu Serbia, din cauza intensificării traficului ilegal al migranţilor. Forţele de ordine au la dispoziţie echipamente moderne, inclusiv un elicopter dotat cu cameră cu termoviziune. Numai în ultima săptămână, autorităţile sârbe au reţinut peste 3.000 de migranţi ilegali, care caută drumul spre occident, scrie rtv.net.

Ministerul de Interne a luat măsuri speciale începând din noaptea de joi spre vineri, cu scopul de a păstra ordinea la frontiera de sud-vest a României. Poliţiştii de frontieră beneficiază acum de ajutorul colegilor de la Poliţia Judeţeană, de la Jandarmerie şi de la Inspectoratul Aviaţiei, care intervin cu elicopterul.

Autorităţile din Serbia au arestat, în ultimele săptămâni, peste 3.000 de imigranţi extracomunitari intraţi ilegal în ţară, informează site-ul agenţiei Reuters.

"Începând din 22 iulie, Forţa de reacţie formată din militari şi agenţi ai Ministerului de Interne a depistat 3.112 persoane care au încercat să pătrundă ilegal pe teritoriul Serbiei", a declarat Jovan Krivokapici, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Doi presupuşi traficanţi de persoane au fost arestaţi în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Conform Comisariatului sârb pentru refugiaţi, circa 4.000 de imigranţi erau joi pe teritoriul Serbiei, trei-sferturi în centre pentru refugiaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu