România: Sancţiuni mai dure pentru șoferii care folosesc telefonul mobil la volan

Embed:
În România, şoferii care vor prinşi că folosesc telefonul mobil în timp ce conduc vor fi sancţionaţi mai dur. Legislaţia a fost înăsprită din cauza numărului mare de accidente rutiere. Astfel, şoferii prinşi că folosesc telefonul sau alte dispozitive cu ajutorul cărora pot face înregistrări foto sau video în timp ce conduc, vor primi o amendă de 230 de euro, patru puncte de penalizare şi riscă să rămână chiar şi fără permis de conducere.

În ultimul an, din cauza telefonului mobil folosit la volan s-au produs mai multe accidente în România. La mijlocul lunii august, pe traseul care leagă Constanța de Tulcea, un şofer beat făcea un live pe Facebook în timp ce conducea cu viteză excesivă. A pierdut controlul asupra volanului şi a intrat într-o curte, omorând trei persoane. Tot atunci, o femeie însărcinată a fost dusă la spital cu stop cardio-respirator.

Anterior, un alt şofer din judeţul Suceava, care era concentrat mai mult la telefon, decât la drum, a ajuns cu maşina pe contrasens şi s-a ciocnit cu un alt autoturism, care circula regulamentar. În consecinţă, o persoană a rămas încarcerată, iar alte cinci au fost rănite.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu