România oferă tinerilor moldoveni 5.000 de burse în licee şi universităţi

Embed:

Ministerul Educației și Cercetării Științifice și Ministerul Afacerilor Externe din România au făcut publică Metodologia pentru școlarizarea românilor de pretutindeni, în învățământul din România, în anul școlar 2015 - 2016.

În acest an, pentru Republica Moldova au fost alocate 5.000 de locuri subvenționate de statul român, după cum urmează:

– 1500 de locuri (cu bursă și fără bursă) pentru învățământul preuniversitar;

– 2.800 de locuri (cu bursă și fără bursă) pentru studii superioare, ciclul I, dintre care 500 de locuri pentru deținătorii diplomelor de licență din România și 390 de locuri subvenționate de stat, cu bursă pentru extensiunile universitare Bălți și Cahul;

– 550 de locuri masterat, dintre care 320 de locuri (cu bursă și fără bursă)  pentru extensiunile universitare Bălți și Cahul;

– 25 burse de locuri subvenționate cu bursă pentru rezidențiat;

– 125 burse de locuri (cu bursă și fără bursă) pentru programele doctorale.

Toate detaliile privind metodologia pentru școlarizarea românilor de pretutindeni, lista actelor necesare pentru depunerea dosarului și repartizarea locurilor în instituțiile de învățământ și specialități, pot fi găsite pe pagina Ministerului Educației și Cercetării Științifice din România: http://www.edu.ro/index.php/articles/22921.

Dosarele se vor depune personal, în perioada 17-31 iulie, la Chișinău, Cahul și Bălți în prezența comisiilor mixte. Calendarul lucrărilor comisiilor mixte va fi comunicat ulterior, informează Ambasada României într-un comunicat de presă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu