România: Moldova trebuie să accelereze negocierile de arderare la UE

Parlamentul român sprijină eforturile autorităţilor din Republica Moldova pentru realizarea obiectivelor europene. Parlamentarii consideră însă că negocierile privind Acordul de asociere a Republicii Moldova la UE, trebuie accelerate.

Aceştia salută cooperarea prin intermediul Comisiei Comune pentru Integrare Europeană, dar spun că vor monitoriza felul în care Guvernele român şi moldovenesc implementează documentele bilaterale privind integrarea Moldovei în UE.

În context, parlamentarii din România şi Republica Moldova, membri ai Comisiei Comune pentru Integrare Europeană, afirmă că accelerarea negocierilor este necesară şi în privinţa Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE, Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător Republica Moldova - Uniunea Europeană dar şi obţinerea regimului de liberă circulaţie pentru cetăţenii Republicii Moldova, care doresc să călătorească în UE.

Membrii Comisiei au subliniat importanţa transferului de expertiză de la Parlamentul României către Parlamentul Republicii Moldova pentru adoptarea legislaţiei naţionale conformă cu normele europene, ca să fie accelerate reformele interne necesare pentru aderarea la UE.

Ei au făcut un apel către Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova şi recomandă  ca dialogul politic şi cooperarea bilaterală pentru asigurarea condiţiilor necesare aderării Moldovei la UE.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu