România îi va extrăda pe cei doi hackeri români care au spart calculatoare ale poliţiei din Washington DC

România îi va extrăda pe cei doi hackeri români care au spart calculatoare ale poliţiei din Washington DC. Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, cererea autorităţilor americane de extrădare a lui Mihail Işvanca şi a lui Eveline Cismaru, acuzaţi că ar fi ar fi spart calculatoarele conectate la camerele de supraveghere ale Poliţiei din Washington DC, informează libertatea.ro.

Decizia luată marți de Curtea de Apel București nu este definitivă.

Magistrații au decis punerea în libertate a lui Işvanca Mihail Alexandru, urmând a fi arestat provizoriu în vederea extrădării de la data încetării motivelor pentru care s-a dispus amânarea predării. Cererea a fost admisă și în cazul lui Eveline Cismaru, care este plasată în arest la domiciliu.

Instanţa a mai dispus şi confiscarea bunurilor găsite asupra celor doi şi remiterea bunurilor acestora către autorităţile judiciare americane, bunuri care au fost obţinute ca urmare a faptelor incriminate sau care ar putea servi ca dovezi ale faptelor incriminate.

Statele Unite au inculpat doi hackeri români care au spart camerele de supraveghere din Washington D.C, cu câteva zile înainte de ceremonia de învestire în funcție a președintelui american Donald Trump.

Mihai Alexandru Isvanca (25 de ani) şi Eveline Cismaru (28 de ani) au fost arestaţi în România la data de 15 decembrie, după ce au compromis sistemul informatic cu ajutorul căruia este gestionată supravegherea video în cadrul Poliţiei Metropolitane din Washington.

În perioada 9-12 ianuarie 2017, cei doi hackeri au accesat sistemul de camere de supraveghere și au reușit să instaleze doi viruși de tip ransomware, numite "Cerber" şi "Dharma", pe calculatoarele Poliției din Washington.

"Cei doi români intenţionau să trimită ransomware-ul către 179.000 de adrese de e-mail. Anchetatorii au identificat anumite victime care au primit cereri de răscumpărare sau ale căror servere au fost accesate în cadrul planului", se arată într-un comunicat al Departamentului de Justiţie al SUA.

Mihai Alexandru Isvanca şi Eveline Cismaru sunt acuzați de accesarea fără drept a unui sistem informatic și de conspirație pentru săvârşirea unei fraude informatice.

Tinerii ar putea face până la 20 de ani de închisoare, conform Departamentului de Justiţie al SUA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu