România, atacată cibernetic din Rusia. AVERTISMENTUL făcut de Microsoft

Embed:

Hackerii ruşi au atacat instituţii din România, anunţă Microsoft, care vine şi cu un avertisment legat de alegerile europarlamentare din luna mai. Americanii susţin că vor exista tentative de influenţare a alegătorilor, tot din partea hackerilor ruşi, scrie digi24.ro.

Aceste atacuri nu se limitează la companiile în sine. De foarte multe ori se extind la organizaţii civice, ONG-uri şi instituţii de stat, ce au legătură cu democraţia, integritatea electorală şi care sunt adesea în contact cu oficiali guvernamentali.

Atacurile asupra organizaţiilor au vizat 104 conturi de angajaţi din posturi sensibile din România, Belgia, Franța, Germania, Polonia și Serbia.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că hackerii fac parte din grupul Strontium, un grup care a apărut inițial sub anonimat în anul 2007 și stă la baza atacurilor cibernetice care au avut loc în Statele Unite și în Europa.

Este vorba despre o amenințare puternică. În anunțul făcut de Microsoft se atrage atenția și asupra alegerilor europarlamentare din luna mai 2019. În acest caz sunt prevăzute tentative de intimidare ale alegătorilor.

"Această grupare, acționează în Europa încă din 2007 și în general a fost folosită pentru a colecta date și informații legate de teme sensibile pentru Rusia. Nu este prima dată cânt ne confruntăm cu un astfel de atac. Se întâmplă încă din 2015. Am derulat investigații cu serviciile de informații din plan local și internațional și am identificat victime precum instituții guvernamentale și servicii de telecomunicații ce au fost în mod direct vizate", a menţionat Liviu Arsene, specialist în securitate informatică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu