România are un nou Guvern! Noul Guvern a primit 275 de voturi favorabile, suficiente pentru învestitură

Embed:

România are un nou Guvern, condus de Mihai Tudose. Executivul a primit 275 de voturi favorabile, suficiente pentru învestitură. Membrii noului Guvern depun în aceste momente jurământul la Palatul de la Cotroceni. 

Cabinetul lui Mihai Tudose are trei vicepremieri. Doi dintre ei au deţinut aceeaşi funcţie şi în Guvernul Grindeanu.

Este vorba despre Sevil Shhaideh de la PDS, care este şi ministrul Dezvoltării, şi  Grațiela Gavrilescu de la ALDE, care deţine funcţia de ministru al Mediului. Cel de-al treilea vicepremier este  Marcel Ciolacu, fără portofoliu.

Finanțele vor fi gestionate de Ionuţ Mişa. Până la învestire, el a fost secretar de stat în Ministerul de Finanţe, iar anterior a lucrat la ANAF.

Ministrul de Externe rămâne Teodor Meleşcanu, care este și cel mai în vârstă membru al Executivului. Anterior, el a mai deţinut această funcție între anii 1992 şi 1996.  

Adrian Ţuţuianu va conduce Apărarea. El a fost până acum șeful comisiei parlamentare pentru controlul activității Serviciului Român de Informaţii.

Fotoliul de la Economie a fost ocupat de fostul președinte al comisiei parlamentare pentru alegerile prezidențiale din 2009 şi șeful senatorilor social-democrați, Mihai Fifor.

Unul din cei mai bogaţi miniștri ai cabinetului Tudose este Ilan Laufer, în vârstă de 33 de ani. El a fost  desemnat şef la Mediul de Afaceri.

Oficialul este cunoscut pentru apariţiile sale la evenimentele mondene şi în presa tabloidă.

El căsătorit cu Alina Laufer care este şi ea vedeta tabloidelor din România.

Ilan este un afacerist de succes, iar în Republica Moldova este partenerul oficial al milionarului Alexandru Pincevschi, care este şi preşedintele comunităţii evreieşti din ţara noastră. Pincevschi este cercetat în dosarul parcărilor cu plată din Chişinău. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu