România are un nou Guvern, condus de Ludovic Orban

Embed:

România are un nou Guvern, condus de Ludovic Orban. Executivul a primit cu șapte voturi mai multe decât minimul necesar pentru învestitură, după ce premierul Orban a reușit să obțină susținerea USR, ALDE, PMP și UDMR.

Lor li s-au mai adăugat voturi de la Minorități și Neafiliați, dar și de la unii parlamentari PSD şi Pro România.

Invitat să țină un discurs în fața parlamentarilor, premierul României a fost laconic.

Printre cei 240 de parlamentari care au votat pentru noul guvern se numără și cinci de la PSD, fostul partid de guvernământ care a boicotat ședința, în speranța că nu se va realiza cvorumul necesar.

Astfel, social-democrații trec în opoziții la trei ani după ce a câștigat alegerile parlamentare cu un procent de peste 45 la sută. Fostul premier Viorica Dăncilă l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că a confiscat puterea executivă și a anunțat că va exclude din partid parlamentarii care au votat guvernul Orban.

”De astăzi PSD intră oficial în Opoziție. Singura lor miză a fost să dea jos Guvernul PSD. Acest Guvern ghilotină, cel mai vulnerabil executiv de după 1989. Avem un președinte dictator, abuziv, care și-a pus în cap să distrugă orice forță care nu i se supune”, a spus VIORICA DĂNCILĂ fostul premier al României.

România a rămas fără Executiv după ce, în 10 octombrie, Guvernul Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură depusă de parlamentarii liberali. O săptămână mai târziu, preşedintele român, Klaus Iohannis, l-a propus candidat pentru această funcţie pe liderul liberalilor, Ludovic Orban.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu