Romania are un nou Guvern. Al treilea prim ministru PSD a fost votat de catre parlament. Cine este

Embed:

Romania are un nou Guvern. Al treilea guvern PSD-ALDE de la alegerile parlamentare din 2016 a fost învestit astăzi, fără emoții.

Miniştrii Cabinetului condus de Viorica Dăncilă, prima femeie prim-ministru în România, au fost audiaţi dimineaţă în comisiile Parlamentului, iar la ora 15:00, a fost convocat plenul reunit pentru învestirea Guvernului.

În discursul său din fața parlamentarilor, Viorica Dăncilă a făcut un lung şir de promisiuni, multe dintre ele aceleaşi pe care le-au făcut şi predecesorii săi: vom avea 350 de kilometri de autostradă până în 2020, salariul minim va urca la 300 de euro, iar tinerii se vor întoarce acasă. 

Guvernul Dăncilă a fost votat de Parlament şi s-au înregistrat 282 de voturi "pentru", 136 voturi "împotrivă" și o abținere. Practic, Guvernul Dăncilă a primit cu 49 de voturi peste necesarul de 233.

Numărul total al parlamentarilor prezenţi a fost 429, iar numărul total de voturi exprimate a fost 419. 

Voturile în plus obținute de Guvernul Dăncilă probabil au venit de la parlamentarii UDMR (30 de aleşi), de la minorități (17 aleși) și neafiliați (12 aleși), în condițiile în care UDMR a anunțat că votează învestirea, iar minoritățile nu au dat o indicație precisă, lăsând la alegerea fiecărui parlamentar cum votează. 

Miniștrii români vor merge la Cotroceni în timpul apropiat pentru depunerea jurământului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu