România are Guvern. Cabinetul de miniştri în frunte cu Ludovic Orban a primit 240 de voturi

Embed:

România are un nou Guvern, condus de Ludovic Orban. Executivul a primit 240 de voturi favorabile, cu șapte mai multe decât minimul necesar pentru învestitură. Orban a reușit să obțină susținerea USR, ALDE, PMP și UDMR. Lor li s-au mai adăugat voturi de la Minorități și Neafiliați, dar și unii parlamentari PSD. Membrii noului Guvern vor depune în curând jurământul la Palatul de la Cotroceni. 

Invitat să țină un discurs în fața parlamentarilor, premierul României, Ludovic Orban, a fost laconic.

”Vă mulțumesc! Și aveți încredere în noi!”, a spus premierul României, Ludovic Orban.

Printre cei 240 de parlamentari care au votat pentru noul guvern se numără și cinci de la PSD, partid care a boicotat ședința, în speranța de a nu se asigura cvorumul necesar. Astfel, social-democrații trec în opoziții la trei ani după ce a câștigat alegerile parlamentare cu un procent de peste 45 la sută. Fostul premier Viorica Dăncilă l-a acuzat pe președintele Iohannis că a confiscat puterea executivă și a anunțat că va exclude din partid membrii care au votat guvernul Orban.

”De astăzi PSD intră oficial în Opoziție. Singura lor miză a fost să dea jos Guvernul PSD. Acest Guvern ghilotină, cel mai vulnerabil executiv de după 1989. Avem un președinte dictator, abuziv, care și-a pus în cap să distrugă orice forță care nu i se supune”, a spus fostul premier al României României, Viorica Dăncilă.

România a rămas fără Executiv după ce, în data de 10 octombrie, Guvernul Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură. O săptămână mai târziu, preşedintele român, Klaus Iohannis, l-a propus candidat pentru această funcţie pe preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban.

Lasă un comentariu