România amenajează cele 36 de secţii de votare din ţara noastră pentru alegerile europarlamentare

Embed:

România amenajează cele 36 de secţii de votare din ţara noastră pentru alegerile europarlamentare desfăşurate mâine. Tot duminică, moldovenii cu cetăţenie română vor putea participa şi la un referendumul naţional pe subiectul justiţiei.
"În data de 26 mai, cetăţenii români, stabiliţi în Republica Moldova, vor primi trei buletine de vot: unul - cu numele candidaţilor pentru funcţia de deputat în Parlamentul European şi încă două buletine cu întrebările în cadrul referendumului naţional. Pentru cele trei buletine sunt pregătite trei urne de vot. "Secţiile de votare se vor fi deschise de la ora 7.00 şi până la 21.00. Tradiţional, una dintre aceste va fi deschisă la Ambasadei României din Capitala."Am avut la baza experienţa anilor trecuţi, anume câţi alegători s-au prezentat, în jur de patru mii de buletine de vot. Legea nu permite, dacă document de identitate este expirat. Sunt, în primul rând, acte româneşti valabile, sunt paşapoarte, acte de identitate", a declarat Alexandru Mureşan, preşedintele secţiei de votare nr.244.


Din cele 36 de secţii de votare pe teritoriul ţării noastre, 13 sunt în Capitală, două la Bălţi şi 19 în diferite centre raionale."Pentru a evita cozile la Ambasada României, alegătorii sunt îndemnati să opteze pentru o altă secţie de votare, care se află, de exemplu, în apropierea caselor lor"


Alegerile în Parlamentul European nu se desfăşoară simultan în toate ţările membre, fiecare şi-a stabilit o dată în perioada 23 - 26 mai. Cele mai multe state au stabilit totuși ziua de 26 mai. Din cele 751 de fotoliii în Parlamentul european, României îi revin 32.

Lasă un comentariu