Români ATACAŢI cu sălbăticie în Paris. Francezii sunt SPERIAŢI că vor SĂ LE FURE COPIII pentru organe (IMAGINI ŞOCANTE)

Embed:

Atacuri violente au loc la Paris, în Franţa, asupra taberelor de romi de origine română, după ce o ştire falsă, despre un român într-o camionetă albă care fură copii pentru a le vinde organele, a devenit virală.

În unele versiuni ale fake news-ului, cel care conduce mașina este român. 

Atacatorii, înarmaţi cu bâte, cuţite de bucătărie şi alte arme improvizate, au ajuns la taberele de romi din suburbiile capitalei franceze. Cele mai grave incidente au avut loc luni noaptea în zonele Clichy-sous-Bois, Bobigny şi Colombes, scrie observator.tv.

Mai multe înregistrări ale atacurilor au apărut pe Facebook sau Snapchat. 

Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional!

Poliţia avertizează că s-a creat o adevărată psihoză în suburbii în privinţa românilor, şi transmite oamenilor că este vorba de informaţii false. 

"Zvonurile conform cărora o dubă albă este folosită pentru a răpi copii nu au nicio bază. Nu a fost dovedită nicio răpire. Nu distribuiţi această informaţie falsă, nu incitaţi la violenţă", se arată în comunicat.

Aproximativ 20 de persoane au fost arestate în urma atacurilor.

Isteria a izbucnit după ce, pe rețelele de socializare și pe Whatsapp a circulat în ultimele săptămâni un mesaj în care se vorbește de un bărbat de origine română sau bulgară, într-o camionetă albă, care răpește copii pentru a le vinde organele.

Poliţia din Paris a emis un comunicat prin care atenţionează populaţia că este vorba de zvonuri total nefondate şi avertizează că orice acţiuni violente împotriva românilor vor fi pedepsite conform legii. 

O ştire falsă asemănătoare a circulat şi în Belgia, în 2012. Atunci era vorba despre trei români care ar fi încercat să răpească un copil.

În 2014, o versiune care circula în Germania vorbea de doi bărbați, români sau bulgari, care au încercat să răpească mai mulți copii, pentru trafic de organe. Zvonuri s-au dovedit a fi false.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu