Roman Prodius a dat startul evoluţiilor sportivilor moldoveni la Campionatul Mondial de Atletism

Embed:

Roman Prodius a dat startul evoluţiilor sportivilor moldoveni la cea de-a 15-a ediție a Campionatului Mondial de Atletism, care are loc în Beijing.

Atletul nostru a participat în cadrul probei de maraton și a încheiat cursa pe locul 31, ajungând la finiș în 2 ore, 26 de minute și 46 de secunde.

În vârstă de doar 19 ani, Ghirmay Ghebreslassie, din Eritreea, a devenit cel mai tânăr campion mondial la maraton, după ce s-a impus la cursa de la Beijing cu timpul de două ore, 12 minute și 27 de secunde. Titlul câștigat de Ghirmay Ghebreslassie este primul din istorie pentru Eritreea.

Medalia de argint a fost câștigată de către etiopianul Yemane Tsegay, iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat Munyo Solomon Mutai din Uganda.

În acelaşi timp, un alt sportiv moldovean a intrat în concurs la Mondialele din China. Serghei Marghiev a concurat în calificările probei de aruncare a ciocanului. Cu un rezultat de 71 metri și 61 de centimetri, acesta nu a reușit să se califice în finală.

Moldova mai este reprezentată la Campionatul Mondial de către surorile lui Serghei Marghiev, Zalina și Marina. Acestea vor concura la fel la proba aruncarea ciocanului. Calificările acestei probe vor avea loc in data de 26 august.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu