Roman Polanski şi Bill Cosby, excluşi din Academia Americană de Film în urma implicării în scandaluri sexuale

Bill Cosby şi Roman Polanski au fost excluşi din Academia Americană de Film în urma implicării în scandaluri sexuale. Instituția care acordă premiile Oscar a decis excluderea în baza noilor standarde de conduită, scrie BBC News.

“Consiliul de guvernatori al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice s-a reunit marţi seara şi a votat excluderea actorului Bill Cosby şi a regizorului Roman Polanski din rândul membrilor săi, în conformitate cu noile sale standarde de conduită”, se arată într-un comunicat remis de Academia de Film.

Eliminarea celor doi vine după ce anul trecut a fost exclus producătorul Harvey Weinstein, iar apoi a fost adoptat un nou cod de conduită, destinat limitării hărţuirii în industria cinematografică.

Bill Cosby, o personalitate extrem de îndrăgită de americani şi de publicul din întreaga lume pentru personajul său întruchipând un tată ideal în “Cosby Show”, a fost găsit vinovat, la 26 aprilie, de agresiune sexuală asupra fostei jucătoare de baschet Andrea Constand şi riscă acum, la 80 de ani, o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. De asemenea, alte peste 50 de femei l-au acuzat pe Cosby că le-ar fi agresat – în unele cazuri faptele reclamate datând de peste 30 de ani.

Polanski a fost inculpat în 1977 în SUA pentru violarea unei adolescente de 13 ani, Samantha Gailey. Atunci în vârstă de 43 de ani, regizorul a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale ilegale cu o minoră. După ce a petrecut 42 de zile în închisoare, Roman Polanski a fugit din SUA în ianuarie 1978, temându-se de o pedeapsă mai aspră, contrar acordului amiabil încheiat cu judecătorul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu