Roma şi-a retras candidatura privind organizarea Jocurilor Olimpice din 2024. Ce spun autorităţile italiene

Italia s-a retras din cursa pentru privind organizarea Jocurilor Olimpice din 2024 la Roma, după ce consiliul local a votat împotriva acestui proiect, scrie realitatea.net.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a anunţat că nu va susţine demersul Comitetul Olimpic din Italia, motivând că "organizarea Jocurilor Olimpice ar îngropa capitala Italiei în datorii imense şi tone de ciment".

Municipalitatea din Roma a precizat că există probleme mai presante, precum haosul privind transportul în metropolă, scrie Mediafax. 

Totuşi, premierul Italiei, Matteo Renzi, a susţinut puternic această candidatură şi a lăsat de înţeles faptul că Giovanni Malago, preşedintele Comitetul Olimpic Italian, ar putea da curs acestui demers chiar în ciuda veto-ului autorităţile din Roma.

Malago a spus însă marţi că a trimis o scrisoare către Comitetul Olimpic Internaţional în care a anunţat retragerea iniţiativei.

În urma acestei decizii, oraşul care va găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2024 va fi ales dintre Paris, Los Angeles şi Budapesta.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu