Roma se sufocă sub munţii de gunoaie. Sănătatea locuitorilor, pusă în pericol

Embed:

Roma se sufocă sub munţii de gunoaie, iar asta pune în pericol sănătatea locuitorilor din capitala italiană. Avertismentul a fost făcut de medicii epidemiologi care-i cer primarului să rezolve de urgenţă situaţia.

Cetatea eternă se confruntă cu această problemă încă din 2013, când cea mai mare gunoiște din Europa, groapa Mallagrota, s-a închis.

Turiștii care vin în Roma, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, sunt întâmpinați de o priveliște depresivă, care bate nu doar la ochi, ci și la nas. Mormanele de deşeuri care se revarsă din tomberoane chiar și în preajma unor obiective turistice cu renume mondial, precum Colosseumul, emană un miros puternic și neplăcut. Localnicii sunt și ei nemulțumiți și cer autorităţilor locale să rezolve problema.

 ”Nu pot ieși seara din casă, mirosul este insuportabil. Este o rușine. Zilele trecute am văzut un șobolan uriaș. Ne vom îmbolnăvi cu toții de holeră în curând.”

”Nu înțeleg cum pot ei să spună că nu există o soluție pentru această problemă. Doamna Raggi, primarul Romei, ar trebui să facă o plimbare pe aici, pentru că în cartierul unde ea locuiește este curat.”

Temperaturile caniculare înrăutățesc și mai mult situația.

”Există un risc uriaș de contaminare bacterială pentru că gunoiul care nu este evacuat produce bacterii și gaz în timpul fermentării. De acolo vine și mirosul urât pe care îl simțim”, a spus medicul, Roberto Volpe.

Roma produce zilnic aproape cinci mii de tone de gunoi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu