Rogozin, pus pe jar de Timofti. Vicepremierul rus a cerut o nouă întrevedere cu Filat

Embed:

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a întâlnit repetat, aseară, cu premierul moldovean Vlad Filat înainte de a pleca la Moscova. "Golos Rossii" scrie că întrevederea a fost cerută de Rogozin, după ce, în ajun, preşedintele Nicolae Timofti s-a opus deschiderii unui consulat rus la Tiraspol.

Postul de radio mai notează că discuţiile au avut loc cu uşile închise. Sâmbătă, în timp ce se afla în regiunea transnistreană, demnitarul rus a declarat că afirmaţiile preşedintelui Moldovei sunt interesante, dar că îl interesează, în primul rând, ce zice şeful Executivului.

Reprezentanţii Guvernului susţin, însă, că întrevederea a fost programată din timp. "Pot să vă confirm că această întrevedere a avut loc ieri după amiază, dar asupra ei s-a convenit din timp. În cadrul acestei întrevederi s-a vorbit iarăşi despre relaţiile bilaterale, inclusiv şi despre rezultatele deplasării domnului Rogozin la Tiraspol", a declarat pentru Publika TV consilierul premierului, Igor Volniţchi. 

Vineri, preşedintele Nicolae Timofti a afirmat că despre deschiderea unui consulat al Rusiei la Tiraspol se va putea vorbi doar după retragerea trupelor ruseşti din stânga Nistrului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu