Rogozin, la Tiraspol: Negocierile privind integrarea europeană a Republicii Moldova constituie război geo-politic împotriva Rusiei

Embed:

Aflat în vizită la Tiraspol, vicepremierul rus şi-a reluat ameninţările la adresa Moldovei. În cadrul unei întâlniri cu studenţii universităţii Taras Şevcenko, Rogozin a spus că Moldova ar putea pierde Transnistria dacă semnează acordurile cu UE.

Discursul vicepremierului rus a durat aproape o oră. Oficialul a declarat că Uniunea Europeană nu are nevoie de Republica Moldova şi negocierile privind integrarea europeană constituie război geo-politic împotriva Rusiei.

El a mai spus că niciun stat nu a intrat în Uniunea Europeană fără să fie membru NATO şi a atenţionat autorităţile moldovene să nu facă mişcări bruşte în acest sens.

"Dacă Republica Moldova va face o alianţă militară cu România, despre ce fel de menţinere a păcii la Nistru poate fi vorba? Dacă intraţi în NATO, vă zic la revedere. Singuri vă veţi semna verdictul, aşa cum a făcut Saakaşvili", a declarat Dmitri Rogozin. 

Totodată, oficialul a vorbit despre faptul că Federaţia Rusă îşi întăreşte forşele militare şi lucrează foarte mult în domeniul apărării.

Rogozin a mai amintit că ex-premierul Vlad Filat a declarat anterior că deschiderea consulatului rus la Tiraspol este posibilă, aşa că Rusia aşteaptă ca autorităţile moldovene să se ţină de cuvânt.

La Tiraspol, Rogozin a asistat împreună cu liderul administraţiei locale, Evgheni Şevciuk, la punerea pietrei de temelie a unui spital, care va fi construit din banii Moscovei. Vicepremierul rus a susţinut un discurs în faţa studenţilor de la Universitatea "Taras Şevcenko" din Tiraspol. La amiază, oficialul rus va părăsi ţara noastră. Anterior, Dmitri Rogozin a mai fost la Chişinău pe 9 mai.

Publika.md reaminteşte că, ieri, vicepremeirul rus Dmitri Rogozin a sugerat, după întrevederea cu premierul Iurie Leancă şi viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, că Moldova ar putea rămâne fără gaze ruseşti, dacă semnează la Vilnius acordul de asociere.

Înainte de a veni la Chişinău, Dmitri Rogozin a declarat pentru un post de televiziune din Rusia că decizia Moldovei de a deveni membru asociat al UE va determina revizuirea acordurilor cu Rusia şi va complica procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu