"Rogozin face declaraţii ameninţătoare pentru a se menţine în topurile politicienilor" (VIDEO)

Embed:

Vizita lui Dmitri Rogozin în Republica Moldova a provocat un şir de discuţii privind declaraţiile la adresa Republicii Moldova. Unii invitaţi ai emisiunii Fabrika, sunt de părere că ţara noastră ar trebui să îi ofere statut de persoană non grata printr-un mod diplomatic, în timp ce alţii se aşteaptă la consecinţe nefaste din partea Rusiei în acest sens.

Fostul consilier prezidenţial Valeriu Reniţă a zis că asupra comportamentului oficialului rus au influenţat studiile şi familia.

"Ar trebui să înţelegem ce fel de om este el şi de ce acţionează în acest fel. Asupra lui au influenţat studiile, instruirea, dar mai cu seamă ce a luat de acasă, familia lui este o familie de militari. Cei din preajma lui îl consideră succesorul lui Putin. Unele lucruri care le spune, nu s-ar cădea să le spună un om cu statutul lui de prim-ministru adjunct. Cu toate acestea, le spune cu intenţia de a se menţine în topurile politicienilor. Acest factor îl determină să se comporte aşa. Reacţia Guvernului este potrivită. Nu este cazul pentru glume de prost gust în context regional", a spus fostul consilier al președintelui PCRM, Valeriu Reniţă.

Pe de altă parte, expertul în drept Vitalie Gămurari este nedumerit de faptul că declaraţiile de anul trecut ale lui Rogozin s-au lăsat fără reacţii.

"Este prima reacţie calmă şi diplomatică care a fost aplicată de Chişinău. Nu ţin minte pe parcursul acestor 23 de ani de independenţă a Republicii Moldova, să fi fost o aşa reacţie. Nu este prima data când Rogozin se manifestă în aşa mod, în comparaţie cu ce a fost anul trecut. Declaraţiile care le-a făcut anul trecut în faţa publicului, s-au lăsat fără reacţii. Toată lumea stie că acest politician a participat activ în conflictul din anul 1992. Democraţia mereu costă, dacă am ales acest vector european. Un asemenea gest ca oferirea titlului de persoana non grata trebuie să fie diplomatic", a declarat expertul în drept constituţional, Vitalie Gămurari.

Totodată, fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostalep este de părere că în momentul de faţă, relaţiile noastre cu Rusia sunt cele mai complicate din toată perioada de independenţă a ţării.

"Trebuie să atragem atenţia la aceste consecinţe care posibil vor fi. Trebuie să cunoaştem care este capacitatea noastră de a reacţiona. Îmi pare rău că noi astăzi nu prea avem alte posibilităţi de comunicare cu Rusia. Noi trebuie să avem şi alte instrumente în acest sens. În tot acest timp de independenţă, acum suntem în punctul cel mai de jos în relaţiile noastre cu Federaţia Rusă", a spus fostul viceministrul Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu